FREE SPIRIT RUN GIURGIU-RUSE, EDIȚIA A CINCEA

FREE SPIRIT RUN GIURGIU-RUSE, EDIȚIA A CINCEA

Municipalitatea giurgiuveană, prin Sport Club Municipal Dunărea 2020 și împreună cu partenerii bulgari, Primăria Ruse și Clubul Dunav, pregătește pentru luna septembrie cea de-a cincea ediție a crosului transfrontalier Free Spirit Run Giurgiu-Ruse, pe un traseu consacrat de 15 km care pornește din centrul orașului nostru și se oprește în centrul orașului vecin și înfrățit, Ruse.
Data stabilită pentru acest eveniment sportiv este 25 septembrie, cu start de la ora 11.00, până acum fiind déjà înscriși cei 300 de alergători, majoritatea bărbați, din nouă țări, respectiv: Bulgaria (160), România (133), Turcia, Italia, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud și Israel.
Înregistrarea a fost gratuită, în limita a 300 de locuri, iar premiile vor fi în bani, acordate în cadrul a trei categorii: femei și bărbați peste 18 ani, femei și bărbați peste 40 de ani, femei și bărbați peste 50 de ani.
Acest cros a luat naștere în anul 2016, la propunerea părții bulgare, inițiativă îmbrățișată de municipalitatea giurgiuveană, cu susținerea autorităților și a sponsorilor de pe ambele maluri ale Dunării.
Pentru lumea sportivă și nu numai, crosul este unul special, fiind înscris în calendarul competițional al celor două federații.
Elementele de unicitate sunt date de traseul înscris pe teritoriul a două țări și de sistemul de reciprocitate abordat, startul/finish-ul se schimbă anual, de la un oraș la altul, la fel și sursa fondului de premiere, anul acesta sarcina mai dificilă revenind părții bulgare.
????Organizarea ediției de anul acesta a fost votată astăzi, în unanimitate de consilierii locali, respectiv de către Primăria Giurgiu, prin Sport Club Municipal Dunărea 2020.

Ultima modificare: 26.08.2022 – 09:26 de către Administrator

Anteriorul Pregătiri pentru noul an școlar

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.